Leuk dat je kijkt op de webpagina van kinderkoor ‘Klein Vogelijn’. De naam van ons koor komt van een oud lied, wat gaat over een vogeltje wat zingt tot eer van God.

Klein vogelijn op groene tak,
wat zingt g' een lustig lied.
wij hebben in ons hele boek,
zo'n vrolijk wijsje niet.
O, zeg ons, zeg ons aardig beest,
Wie toch uw Meester is geweest!
(…)
O, ja wij weten 't aardig beest,
dat God uw Meester is geweest!

Ons koor bestaat uit zo’n veertig leden van zes jaar en ouder. Ongeveer elke twee weken hebben we een oefenavond. Deze avonden zijn op donderdagavond van 18.30 – 19.15 uur. We oefenen in de gymzaal van de Eben-Haëzer-school in Leerbroek, Leerbroekseweg 7.

Tijdens de oefenavonden studeren we onder leiding van juf Heleen Aalvanger psalmen en geestelijke liederen in. De meeste muziek zingen we eenstemmig. Soms zingen we een canon of een meerstemmig lied. Het jeugdkoor ‘Kol Sjofar’ zingt tijdens uitvoeringen ongeveer de helft van de liederen mee.

Regelmatig hebben we een uitvoering in een kerk of verzorgingshuis. Vaak wordt tijdens zo’n avond geld opgehaald voor een goed doel.

Tijdens de uitvoeringen dragen de jongens een donkerblauwe broek en witte blouse met bretels en de meisjes een donkerblauwe rok en witte blouse met een corsage (links).
De bretels of corsage ontvang je tijdens de eerstvolgende uitvoering.

De contributie bedraagt € 12,50  per jaar. Naast de contributie moet er ook borg worden betaald voor de corsage of bretels. Deze bedraagt € 2,50.

Heb je vragen? Wil je een keer mee oefenen? We horen het graag! Neem contact met ons op, of luister en zing een keer mee tijdens een oefenavond!

Hartelijk welkom!